Deze tweede volle maan van het jaar wordt de ijsmaan genoemd. Er is veel over deze maan te vertellen, het is een super maan wat betekend dat ze dichter bij de aarde staat. Het is een bloed maan, in andere woorden een maansverduistering waardoor de maan rood kleurt, deze is helaas niet in Nederland te zien maar via de nasa life stream is ze wel te bewonderen. En deze maan wordt een blauwe maan genoemd, deze maan wordt zo genoemd omdat het de tweede volle maan in één kalander maand is en heeft verder geen invloed op de energie van de maan.

 

Laten we bij het begin beginnen. De ijsmaan. Hoewel de dagen weer langer beginnen te worden en we ons steeds meer naar de lichte tijd bewegen is dit vaak wel de koudste en guurste periode van het jaar. De natuur heeft zich volledige terug getrokken en wordt niet meer zo beïnvloed door de weersomstandigheden – tenzij er een mega westerstorm langstrekt -. Hoewel er uiterlijk niet zoveel lijkt te gebeuren gebeurt er diep in de aarde des te meer. Zaadjes worden gekoesterd om straks in het voorjaar te gaan bloeien, en sommige zaadjes zijn zelfs langzamerhand al aan het ontkiemen. Dit kunnen we heel mooi terugkoppelen naar ons dagelijks leven. De intenties die we gezet hebben tijdens de vorige volle maan, de plannen die we gemaakt hebben, de wensen die we hebben voor het komende jaar, kijk daar eens goed naar. Wat resoneert er nog? Wat mag er gekoesterd worden. Schuif alles wat niet resoneert door naar de langere termijn of laat het helemaal los. Het is goed om de plannen waar je mee wilt door gaan, nu goed uit te werken, zodat je volgende maan kan beginnen met stappen zetten.

 

De volle maan is normaal al een intense periode, maar nu wordt daar nog een schepje boven opgedaan. Doordat de maan dichter bij de aarde staat (super maan) is de uitwerking van de maan ook groter. De springtij in de wateren is een stuk groter dan normaal, kun je nagaan met ons lichaam wat voor ongeveer 75% uit water bestaat wat de invloed op ons is. De maansverduistering brengt de schaduw met zich mee. Je zou kunnen zeggen dat onze schaduwzijde nu juist in het licht komt te staan. Je wordt geconfronteerd met alles van jezelf wat je liever zou ontkennen, eigenschappen waar je eigenlijk niet zo blij mee bent, gedachte-, en gedragspatronen die eigenlijk niet zo gezond voor je zijn. Het wordt allemaal duidelijk nu. Phoe…best heftig natuurlijk. Maar weet je wat, die schaduw hoort ook bij je, die schaduw zorgt ervoor dat er ook licht kan zijn. Dus in plaats van je er tegen te verzetten en er tegen te vechten, kijk eens of je nieuwsgierig kan zijn. Waarom reageer is zo? Waarom heb ik zo’n moeite met dit deel van mezelf? Bekijk het zonder te oordelen, gewoon zoals het is. En misschien lukt het wel om het te accepteren. Er vrienden mee te worden zodat je er mee kan samen werken in plaats van dat die delen elkaar maar blijven tegen werken.

 

De maan staat in het vuur teken Leeuw, dit brengt een lading positieve energie met zich mee en de motivatie om dingen te gaan doen, het zij afspreken met vrienden, familie banden aanhalen of een nieuw project starten. Deze maan laat de creativiteit stromen, laat je maar eens gewoon lekker meenemen door die flow en kijk wat er gebeurt. Leeuw herinnert ons er aan hoe belangrijk het is om onszelf op de eerste plek te zetten. Dat is niet makkelijk, ik weet het, vaak wordt het ook gezien als egoïstisch. Maar dat is het niet, het is jezelf waardevol genoeg vinden om jezelf om eerst voor jezelf te zorgen, om er voor te kiezen om van jezelf te houden. Wanneer je als eerste voor jezelf kiest kan je er ook veel beter zijn voor anderen. Je kan beter geven omdat je eigen emmertje vol blijft.

 

Geniet van deze intense, maar o zo prachtige volle maan mooi mens!