De Sneeuwmaan heeft het thema kiemkracht en ontkiemen. Dit betekend dat de ontwikkelingen die zich tot nu toe in het onzichtbare hebben plaatsgevonden nu zichtbaar beginnen te worden. Als je kijkt in de natuur zie je dit aan de knoppen in de bomen en de voorjaarsbloemen die zich laten zien. De natuur herinnert ons er aan dat alles mogelijk is, dat er na een periode van donkerte altijd weer licht komt. Hoewel er veel zaadjes tot bloei komen, ontkiemt niet ieder zaadje. Daarom is het nu een goede tijd om stil te staan bij wat je nu daadwerkelijk wilt laten ontkiemen, welke dromen ga je energie geven en daadwerkelijk op aarde neerzetten de komende manen?

 

De maan staat is Maagd, dat maakt dat we heel efficiënt zien wat we moeten doen om onze dromen –die worden versterkt door zon in Vissen- te bereiken. Hoewel Maagd en Vissen elkaar versterken kan er ook conflict ontstaan tussen hoofd en hart, tussen ratio en intuïtie. Door de perfectionistische Maagd heb je de neiging om heel kritisch naar je zelf te zijn en heel streng. Tegelijkertijd is er misschien de behoefte om iets te creëren of om iets te ondernemen, te veranderen of om iets nieuws te leren. Zodra je kritisch bent naar jezelf blokkeer je iedere vorm van creativiteit. Dus als je merkt dat je kritisch bent naar jezelf, probeer dan om wat liever te zijn voor jezelf. En weet dat fouten maken mag.

 

Qua emoties kan het zijn dat je merkt dat er wat boosheid zit, boosheid over wat je niet kunt veranderen op dit moment. Probeer die boosheid niet weg te stoppen, maar ervaar het, geef het de ruimte zodat het zich niet in je lichaam op slaat. Ben je er wel bewust van dat je niemand pijn doet met jou boosheid.

 

De maan staat in het aardeteken Maagd, maagd staat er om bekend dat ze een rationeel, perfectionistisch en kritisch teken is, wat de neiging heeft om in het hoofd te zitten, om te denken, diepe gedachten, piekeren. Op de juiste manier ingezet kan dat denken juist voor hele diepe inzichten zorgen. Maagd kan soms ook wat verlegen en bescheiden zijn. Het is nu tijd om te gaan vertrouwen in je kwaliteiten en wat je allemaal kan. Wanneer je het idee los laat dat alles perfect moet, dan komt er een heel krachtig transformatie proces op gang. Deze Volle Maan in Maagd stimuleert je om te helen wat er geheeld moet worden.

 

Blessed be,

 

Denise