maan van het weerlicht

Deze volle maan wordt de maan van het weerlicht genoemd. In de nazomer zorgt de verandering van weer ervoor, dat warme en koude lucht tegen elkaar aan botsen en onweer veroorzaken. Als je de tijd neemt om rustig naar buiten te kijken tijdens het onweer, kun je misschien de bliksem zien. Een prachtig en krachtig schouwspel van de natuur. Spiritueel gezien staat bliksem voor inzicht. Het thema van deze volle maan is dan ook inzicht en wijsheid. De maan staat in het teken van Waterman, wat heel mooi aansluit bij het thema. Waterman helpt je om het geheel te zien, het complete plaatje. Er wordt licht geschenen op rigide gedrags- en denkpatronen, met andere woorden je krijgt er meer inzicht in. Als je jezelf afvraagt waarom verandering maar niet lukt, is dit de tijd om er achter te komen. Dat kan best confronterend zijn, want vaak zijn wij het zelf, die ons eigen geluk in de weg staan. Ga eens na bij jezelf wat je belemmert, welke gedachten zijn beperkend, welk gedrag houdt je tegen en is misschien zelfs wel destructief?

Deze volle maan is een ‘bijna maar nog niet helemaal’ maansverduistering. Tussen half 12 en 12 draait de aarde tussen de maan en de zon, waardoor de maan in de schaduw komt. Toch heeft het best wel wat invloed op ons. De invloed van de maan is sterker en het geeft een rauw randje aan onze emoties en gedachten, die rond deze tijd best chaotisch en verwarrend kunnen zijn. Probeer bij jezelf te blijven, focus je op de ademhaling en laat alle chaos aan je voorbij drijven.

Volgens NASA is dit nog geen echte maansverduistering. Echter is het wel de aftrap voor het verduisteringen seizoen, van 19 augustus tot 23 september. Soms is het hard werken om los te laten, en is het echt niet zo makkelijk als het klinkt. De komende periode met alle verduisteringen helpt ons om stukje bij beetje los te laten wat ons tegen houdt om onze dromen te vervullen. Het helpt ons om dat los te laten wat tussen ons en ons geluk in staat. In kleine baby stapjes. Gun jezelf ook die tijd, oefen in mededogen en compassie naar jezelf toe en je zult zien dat alles uiteindelijk helemaal goed komt, hoe vast je ook lijkt te zitten.

De zon staat in Leeuw. Kenmerken van Leeuw zijn volharding, trots, enthousiasme, zelfverzekerdheid, welwillendheid en onstuimigheid. Dit staat tegenover het zachte intuïtieve teken Waterman wat staat voor kalmte, onthechting, objectiviteit, wispelturigheid en hervorming. Dit kan voor wat verwarring zorgen, maar ze vullen elkaar ook heel mooi aan. Waterman zorgt voor de inzichten en Leeuw zorgt ervoor dat je de gewenste verandering kan aanbrengen.

Categorieën: Moons