Volle maan april ’16

geplaatst in: Moons | 0

Deze volle maan is de maan van het ontwaken. Jouw levenskracht ontwaakt, maar ook de levenskracht van de natuur. Jonge dieren worden geboren en alles komt tot bloei. Persoonlijk kan je ervaren, dat jouw ideeën en plannen gerealiseerd worden. Vorige maan was het allemaal nog pril en kwetsbaar, maar nu is het al veel duidelijker. Wedergeboorte is een belangrijk aspect van deze maan. Niet alleen de natuur wordt na de winter weer wedergeboren, maar dat geldt ook voor jou! In de winter ben je door veel innerlijke processen gegaan en heb je inzichten gekregen en kennis opgedaan. Nu is de tijd, dat je daar de vruchten van kunt gaan plukken. Als vanzelf komen de juiste personen of gebeurtenissen op je pad, die jou helpen verder te ontwikkelen of je plannen uit te voeren. Je gaat een nieuwe fase in, meer naar buiten gericht. Het universum geeft je als het ware een steuntje in de rug.

De maan staat in het teken Schorpioen. Dit teken houdt van het mysterieuze en occulte, heeft een sterke wilskracht en is heel gevoelig. In het licht van deze maan zorgt dit teken ervoor, dat je mee wordt genomen je onderbewuste in. Schorpioen prikt door alles, wat niet echt en oprecht is, heen. Dit kan er toe leiden, dat je geconfronteerd wordt met diepe emoties en gevoelens, die je zorgvuldig had weg gestopt. Schorpioen geeft je de kans om die emoties en gevoelens te onderzoeken en zo te helen, wat je misschien verwaarloosd had. Stem je af op jezelf, diep in je hart weet je wat je moet doen en wat goed voor je is.

De heersende planeten van Schorpioen zijn Mars en Pluto en laat het nou net zo zijn, dat deze twee planeten retrograde draaien. Een zeer zeldzame gebeurtenis. Mars staat voor actie en Pluto voor macht en controle. Je kan dus op deze vlakken wat verwarring verwachten. Destructie en transformatie zijn waar deze planeten voor zorgen. Dit zorgt ervoor, dat het licht wordt aangedaan en dat je het geheel gaat zien –dus ook die dingen, die ver weg waren gestopt in het donker- dat de energie intens is, is een understatement.

De zon staat in Stier. Dit aardse teken houdt niet van verandering, maar is daardoor wel heel betrouwbaar. Stier zorgt ervoor, dat je vast wilt houden aan het vertrouwde en moeite hebt om mee te gaan in de flow van de verandering. Maar als je je daar eenmaal overheen hebt gezet en je zit op het juiste pad, is Stier juist ook heel volhardend. Dit teken helpt je je plannen door te zetten, ook al zit het soms even tegen.

Schorpioen en Stier zijn twee tegengestelden, wat ook voor wat innerlijk conflict kan zorgen. Schorpioen houdt van verandering en transformatie, terwijl Stier van het vertrouwde en veilige houdt. Schorpioen zoekt de grenzen op en kijkt ook nog even wat daar achter ligt. Stier blijft liever in de comfort zone.

Meditatie tip: Omdat de energieën zo intens zijn, is het fijn om stil te staan bij wat je wilt. Zoek een rustig plekje op, steek eventueel een kaarsje aan of brand wat wierook. Ga dan lekker zitten en maak de ademhaling diep en regelmatig. Stem je vervolgens af op je hartcentrum en stel je zelf dan de volgende vragen: Hoe veel is te veel? Waar trek ik de grens? Hoe graag wil ik iets en hoe ver wil ik daarvoor gaan? Is genoeg ooit genoeg? Door bewust stil te staan bij deze vragen en vanuit je hart de antwoorden op te laten komen, krijg je een duidelijker beeld van wat te doen. Sluit af door de liefdevolle energie vanuit je hart helemaal door je lichaam te verspreiden en hem naar buiten te laten schijnen.