Vis met Chorizo schubben!

geplaatst in: Foodblog | 0

Hi! Ik dacht laten we eerst maar eens even kennismaken met elkaar. Ik verwacht hier een lezerspubliek met heel veel verschillende achtergronden.  Een mooie mengeling van zielen met hier en daar een leuke gemene deler. En dat maakt het extra leuk! Wat maakt een drukke straat of kroegje nou zo leuk om naar te kijken?  Juist! Al die verschillende mensen! Heerlijk vind ik dat! Je blik laten dwalen over al die gezichten, achter ieder gezicht een verhaal te zoeken, een historie te bedenken. Liefst bespreek ik mijn ideëen ook direct met een zeer gewaardeerde tafelgenoot, echt smullen vind ik dat!

En eigenlijk is dat ook hoe ik kook. Ik loop door de supermarkt (of liever een frans marktje in een slaperig dorpje) en zie een mooi stuk vlees of heerlijk geurende tomaat en bedenk dan wat ik daar eens mee zal maken! En dat wat ik maak, deel ik graag met een zeer gewaardeerde tafelgenoot!

Ik zie jullie dus in dit blog als mijn tafelgenoten! Om samen te genieten van lekker en goed eten. Want dat gaat eigenlijk altijd hand in hand. Als je verse ingrediënten gebruikt en zorgt voor een eerlijke oorsprong van vlees en vis, is genieten en gezond hetzelfde.

Ik ben een intuïtieve kok, gebruik meestal de losse hand en bijna nooit de keukenweegschaal. Als je aan mij vraagt hoe lang iets in de oven moet dan zal het antwoord meestal zijn: `Tot het klaar is!`
Kruiden hak ik niet, die knip ik meestal in een glaasje snel klein. Ik knip eigenlijk heel  veel ingrediënten, zelfs spek knip ik in reepjes. Heel vlotjes! Een goede keukenschaar is wel een aanrader voor deze geavanceerde techniek…

Ik praat teveel, terzake nu. Een makkelijk recept voor door-de-week, een klassieker uit mijn keuken:

Vis met Chorizo schubben!
Ingrediënten
400g witte vis (kabeljauw, koolvis, tilapia, maakt niet uit!)
200g chorizo in dunne plakjes
100g zongedroogde tomaten in reepjes
100g donkere olijven, ontpit en in ringetjes (Pas op! Zwarte zijn eigenlijk altijd geverfd)
125g crême fraiche
6 bosuitjes
peper, olijfolie

How to
Verwarm je oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie, verdeel de vis over de bodem en maal royaal met je pepermolen erboven. Knip de helft van de bosui in ringetjes erboven, en verdeel de helft van de olijven en tomaten er overheen. Snij of knip dan 1/3 van de chorizo in stukjes over het geheel en verdeel alle crème fraîche over het geheel in een egale laag. Maal hier weer flink met de pepermolen boven en verdeel de rest van ingrediënten eroverheen. Als laatste de chorizo. Plaats deze dakpansgewijs op crème fraîche massa, zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Plaats de ovenschaal net onder het midden in de oven.
De ovenschotel is klaar als de vis gaar is en de schubben mooi donker en licht gekruld (ongeveer 30 min. afhankelijk van het formaat ovenschaal). Serveer met Basmatirijst en een mooi glas boterige  Viognier! Bon appetit!