2017 loopt alweer bijna op zijn einde, het is nu een mooie tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar, maar ook om stil te staan bij wat je in 2018 allemaal wilt. 

2017 was een relatief rustig jaar. Waar 2016 een jaar was van chaos en los geschud worden, is 2017 een heel transformatief jaar geweest, op een diep niveau. Je hebt oude wonden kunnen helen en steeds meer omarmt wie je werkelijk bent. Stukje bij beetje ben je steeds meer in je eigen kracht komen te staan. Hoewel er afgelopen jaar niet zo veel chaos was, was het wel een intens jaar.

Die transformatie die we zijn begonnen, die zetten we in 2018 voort, alleen in 2018 zal het niet zo kalm en rustig gaan. 2018 is het jaar om actie te ondernemen, om te doen, om het heft in eigen handen te nemen en zelf de verantwoordelijkheid te dragen. Oude patronen en structuren worden afgebroken om ruimte te maken voor het nieuwe. Komend jaar ga je een nieuwe fundering leggen voor je leven, en dit keer zorg je ervoor dat die stevig, stabiel en veilig is. We beginnen het jaar met een ‘big bang’ die meteen de toon zet voor het komende jaar. In januari zijn er maar liefst 2 super full moons, waarvan de laatste met een totale maansverduistering. Een maansverduistering confronteert ons met onze schaduw zijde en laat zien wat we moeten veranderen.

Komend jaar gaat over thuiskomen bij jezelf. Thuis komen bij jezelf kan alleen als je compleet eerlijk naar jezelf bent, jezelf volledige accepteert. Dit jaar zal confronterend zijn, alles wat je niet leuk vind aan jezelf, alles wat je liever weg stopt wordt onder een vergroot glas gelegd. In plaats van het opzij te schuiven kijk er dit jaar eens écht naar. Leer je angsten kennen, leer wat je onzekerheden zijn, wordt comfortabel met die delen van jezelf die je liever niet hebt. Maar durf jezelf ook op waarde te schatten, durft te erkennen waar je goed in bent, geniet van alle mooie eigenschappen die je hebt. Heb de moed om te zijn wie je echt bent. Je zult zien hoe mooi je leven is als je jezelf volledig kan accepteren, je zult zien hoe mooi jij bent. Zoek dit jaar de verbinding met gelijk gestemde, mensen bij wie je jezelf kan zijn, mensen waarbij je je hart kunt luchten, mensen die je steunen, no matter what. En weet dat, ook al wordt 2018 een intens jaar er komt altijd weer geluk. Om te groeien moet je door dingen heen gaan, dingen doorleven, dingen onder ogen zien, en dat is niet altijd leuk, en het kan messy en zwaar zijn. Maar aan het einde kom je er krachtiger en gelukkiger uit.

Een prachtig, wonderlijk, liefdevol en gelukkig 2018!

Blessed be!

 

Art by Robin Wight