Super Stoof

geplaatst in: Foodblog | 0

Super Stoof

SUPERSTOOF!

Wat past er nou beter dan een heerlijk warme winterse stoof bij dit weer!? Ik ben dol op het klassieke draadjesvlees. In de vorm van een boeuf bourguignon, een sucadelapje of een ingewikkeld klinkende Ossobuco a la Milanese, geweldig genereus voedsel! Waar ik echt van kan genieten is van die Franse boter met Fleur de Sel. Ik hou van een beetje genieten, een goede klont boter? Daar is volgens mij nog nooit iemand slechter van geworden. Roomboter heeft je lijf af en toe gewoon echt nodig! Een mooi glas rode wijn? Ook!
Durf te genieten en doe dat dan ook met overtuiging. Geen macrobiotisch fanatisme voor mij hoor. Maar gewoon lekker gevarieerd eten met veel groente & fruit en alles zo vers mogelijk natuurlijk!  Dan kán je ook geníeten!

Laten we een aantal zaken gewoon combineren tot een heerlijke stoofpot voor superzacht vlees!

Ingredienten voor 4 personen:
800g bief-, sucade- of riblappen
1 winterwortel, in blokjes
2 flinke uien, in blokjes
6 tenen knoflook, in plakjes
1 fles rode wijn
1 blikje tomaten puree 15g (die kleine ja…)
5 lekker zoete grote tomaten, in blokjes
roomboter
200ml room
rozemarijn
laurier
zout, peper

How to:
Snijd het vlees in grote blokken. Smelt een flinke klont boter in de pan en voeg het vlees toe, maal er flink wat zwarte peper boven. Als het vlees rondom mooi bruin is kan je de ui, knoflook en wortel blokjes toevoegen en even meebruinen. Strooi er wat zout overheen en voeg nu de rest t, behalve de rode wijn. Heel even stevig laten pruttelen allemaal en dan afblussen met een flinke scheut wijn.  Zet het vuur laag, maar zorg dat het wel zachtjes blijft pruttelen.
Als het vlees mooi zacht is (na ongeveer 2 uur), giet je er hetbekertje room bij. Roer het rustig door de superstoof en serveer het dampend heet met een lekkere aardappelpuree  of –gratin. Robuuste rode wijn er bij en lekker genieten!