Deze maan wordt de Jachtmaan genoemd, deze maan kondigt de tijd aan om ons serieus op de winter te gaan voorbereiden. In de oude dagen was het letterlijk nodig om nu op jacht te gaan en de wintervoorraden aan te vullen met wat er nog te vinden was in de natuur. Tegenwoordig hoeven we niet meer letterlijk op jacht, echter kunnen we nu wel stilstaan bij wat we willen najagen. Wat is je doel en wat moet je daarvoor doen? Deze maan helpt je bij het najagen van je dromen en het elimineren van alles wat je tegenhoud.

 

Deze Volle Maan is aanwezig, hij is duidelijk en hij windt er geen doekjes om. Het begon eigenlijk al bij de Nieuwe Maan die behoorlijk intens was. Die tendance wordt gewoon doorgezet bij deze Volle Maan. De boodschap is duidelijk; Get your shit together, laat alles wat niet werkt en wat je tegenhoud nu los en heb vertrouwen in jou eigen vermogen.

 

De maan staat in het krachtige en eigen-wijze aarde teken Stier. Dit teken neemt z’n tijd en heeft geduld, tot op zekere hoogte…op een gegeven moment is het tijd om actie te ondernemen. Die tijd is nu aangekomen. Misschien heb je je laten tegenhouden door onzekerheden en angsten. Stelde je liever maar uit, want als het niet gebeurt kan er ook niets fout gaan. Het is tijd dat je de koe bij de horens gaat vatten, het uitstel gedag is over, het is tijd om gewoon te gaan doen. Want weet je, het is helemaal niet erg om het fout te doen, dan begin je gewoon weer over niet. Keer op keer op keer. Zo groei je, zo ontwikkel je, zo leer je en zo wordt je vanzelf goed in wat je wilt doen.

 

Stier wordt omschreven als een eigenwijs teken. Het woord eigenwijs heeft vaak een negatieve lading, als je de definitie gaat opzoeken kom je uit op ‘ontoegankelijk voor raad’. Begrijp me niet verkeerd ik heb niets met halsstarrigheid, maar een goede dosis eigen- wijsheid is niets mis mee als je het mij vraagt. Stier is een teken wat ook staat voor zelf-zorg en zelf-liefde. Dat maakt deze maan een goede periode om gewoontes die niet in jou voordeel werken los te laten, om afstand te nemen van relaties die geen positieve invloed op je hebben. Het is een goede periode om jezelf op de eerste plek te zetten. Jezelf op nummer één zetten -hoe moeilijk we dat vaak ook vinden- is enorm belangrijk. Het gaat gepaard met een stukje zelfkennis, of te wel eigen-wijsheid. Weten wat goed voor je is en wat niet, weten wat jij nodig hebt om optimaal jezelf te kunnen zijn en daar ook voor kiezen, ik denk dat deze maan daar enorm bij helpt.

 

Geniet van deze maan, volg je hart en heb vertrouwen in jezelf.

 

 

Blessed be.