Oogstmaan | Heel jezelf met de Volle Maan in Ram

geplaatst in: Moons | 0

 

Deze Volle Maan is een maan waarin tegengestelde energieën actief zijn. Het is een maan die delen in ons zelf naar boven halen die geheeld moeten worden. Het is een maan die je helpt in je authentieke kracht te komen. Het is een maan die visies werkelijkheid maakt.

De maan staat in het vuurteken Ram. Dit teken heeft alles te maken met jou innerlijke kracht. De energie van Ram maakt je onafhankelijk en dapper. Ram moedigt je aan om je dromen waar te maken. Om de visie die je al een tijdje in je hoofd hebt werkelijkheid te maken. Maar dit vraagt eerst wat innerlijk werk. Je zult eerst wat obstakels uit de weg moeten ruimen voor je pad vrij is. De zon staat namelijk in Weegschaal, dit teken -zoals de naam al doet vermoeden- houd van balans, van rechtvaardigheid, van rust en vrede. Weegschaal is een people pleaser. Het is zo makkelijk om je eigen behoefte te vergeten en er eerst voor een ander te zijn.

De heersende planeet van Ram is Mars, de mannelijke energie, vol vuur en kracht. De heersende planeet van Weegschaal is Venus, de zachte, liefdevolle vrouwelijke energie. Deze twee staan tijdens deze volle maan recht tegenover elkaar en zorgen voor behoorlijk wat opschudding.

Oude trauma’s en patronen die je dacht ver weg gestopt te hebben komen naar boven. Laat het maar gewoon naar boven komen. Bekijk het met nieuwsgierigheid, met liefdevolle aandacht, alsof je naar een kind kijkt. Tegen niemand zijn we harder en strenger dan naar onszelf, zeker als het gaat om die dingen in onszelf waar we eigenlijk niet zo blij mee zijn en liever weg stoppen. Wees eens wat vriendelijker naar jezelf en bekijk wat er naar boven komt zonder te oordelen, zonder er meteen labels op te plakken, maar het gewoon laten zijn zoals het is. Alleen op die manier kan je weer heel worden. Zo kunnen er ook trauma’s en/of patronen naar boven komen waarvan je dacht dat je ze al geheeld had. Bekijk deze op dezelfde manier, het enige wat ze nodig hebben is een beetje meer aandacht.

Door met een nieuwsgierige, onderzoekende blik naar al deze gedachtes en emoties te kijken heel je jezelf en maak je het pad vrij naar je authentieke zelf. Alleen door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling maak je het pad vrij naar de vervulling van je dromen.

Deze volle maan heet de Oogstmaan, vroeger toen we nog van het land leefde werd rond deze tijd de laatste grote oogst naar binnen gehaald voor de winter. Deze maan kondigt het begin van de herfst aan en rond deze maan valt Mabon, de herfst equinox. Vanaf nu worden de dagen langzaam aan korter en begint de natuur zich terug te trekken. De blaadjes aan de bomen verkleuren, te zware of dode takken worden met een herfststorm los gelaten en dieren maken zich klaar voor de winterslaap of om een tandje rustiger aan te doen. Deze ritmen kunnen we ook bij onszelf terug zien als we goed luisteren naar ons lichaam. Al leven we helaas in een maatschappij waarin we altijd maar doorgaan en moeten blijven presteren en zijn we ons vaak niet meer bewust van de ritme van de natuur.

Neem eens een moment om stil te staan bij hoever je al bent gekomen, om te zien wat je al allemaal hebt bereikt. Wat kan je oogsten? Wat neem je mee de winter in? Wat koester je, zodat het de ruimte krijgt om zich in de lente te gaan manifesteren? En wat kan je net zoals de te zware of dode takken van de bomen los laten? Zodat daar geen onnodige energie naar toegaat tijdens de winter. En wat kan je doen voor jezelf om tijdens de herfst en de winter de tijd voor jezelf te nemen? Om te rusten en weer op te laden? Hoe graag we het willen, we kunnen niet altijd maar blijven presteren. En dat hoeft ook helemaal niet. Kijk naar de natuur en al haar ritme en cycli, de seizoenen, de cyclus van de maan, en neem daar je voorbeeld aan. Vind jou tijd om te pieken maar ook vind jou tijd om te rusten.

Blessed be.