Nieuwe Maan november

geplaatst in: Moons | 0

Op deze donkere nacht van de nieuwe maan wordt Divali gevierd, het feest van de lichtjes. Tijdens dit festival worden er lichtjes aangestoken om zo Lakshmi te eren. Godin van welvaren en voorspoed, maar ook van devotie, liefde, harmonie en schoonheid. Door haar te eren, eren we ook deze eigenschappen in onszelf. De lichtjes herinneren ons er aan, dat het Goddelijk licht in ons allemaal schijnt. Met één enkel kaarsje kunnen honderden andere kaarsjes worden aangestoken zonder dat er energie verloren gaat van het eerste kaarsje.

Deze nieuwe maan kan je je wat kwetsbaar voelen, emoties die naar boven komen worden dieper beleefd. De maan staat in Schorpioen. Dit teken vertegenwoordigt transformatie en nodigt je uit om naar nieuwe hoogtes te reizen. Die kwetsbaarheid gaat je helpen om naar die nieuwe hoogte te stijgen. Je krijgt de kans dingen te gaan transformeren en nieuwe intenties te zetten naar de volle maan toe. Je hebt alles in huis om te transformeren, of om beter gezegd weer in contact te komen met je Ware Zelf, je eigen innerlijke kracht. Het enige wat je hoeft te doen is je hierop af te stemmen, te luisteren naar je intuïtie.

Meditatie tip: Steek wat extra kaarsjes aan ter ere van Lakshmi en het Goddelijk licht in jou. Leg een pen en papier naast je, of misschien heb je wel een mooi notitie boek, wat je hiervoor wilt gebruiken. Zorg dat je lekker zit en breng de aandacht naar je hart en ga in de gevoelswaarneming van je hart zitten, voel de liefde, de compassie, de warmte. Stel je dan voor dat er een helder licht schijnt vanuit je hart. Dat licht laat je rustig aan heel je lichaam vullen, totdat je van je tenen tot aan je kruin gevuld bent met het heldere licht. Jouw innerlijke Goddelijke licht. Neem het licht helemaal in je op, laat iedere cel van je lichaam hiermee vullen en voel wat het met je doet. Je kan zo lang of zo kort zitten als je zelf wilt, alles is helemaal goed.

Na de meditatie kun je gaan opschrijven wat je ervaringen zijn, wat je los kan laten, wat getransformeerd kan worden en wat je intenties voor de komende periode zijn.

 

Hele fijne nieuwe maan en zalige Divali.

 

Namasté