Na de verduisterde manen van januari waar onze schaduwkant naar boven kwam, komt deze nieuwe maan als een zucht van verlichting. Waar de volle maan er voor zorgt dat je wat onrustig kan worden en meer naar buiten gericht bent is de nieuwe maan dé tijd om naar binnen te keren en te reflecteren op hoe het nu met je is en wat je nou precies wilt. Deze nieuwe maan komt een paar dagen naar Imbolc, het midden punt tussen de winter wende en de lente equinox. De dagen worden zichtbaar langer en de eerste sneeuwklokjes en krokussen komen voorzichtig uit de aarde. Verder op zal ik er dieper op ingaan, maar nu eerst de nieuwe maan!

 

Nieuwe maan in Waterman

 

Waterman is een teken dat vooruit wil, het moedigt innovatie en verandering aan. Nieuwe maan is de perfecte tijd om intenties te zetten en je plannen helder te maken. Nu met de maan in waterman krijg je een extra boost om vooruit te gaan en het leven te creëren van jou dromen. But…first things first.

 

Om nieuwe dingen te creëren, om te leven naar jou ware pad is het eerst nodig om goed op te ruimen en dat bedoel ik niet alleen fysiek. Natuurlijk begint het daar wel mee, een opgeruimd huis en werkplek geven je ruimte in de ruimste zin van het woord. Wat heb je allemaal staan wat je al tijden niet meer gebruikt of gedragen hebt? Heb je alles echt nodig? Creëer die ruimte die je nodig hebt. Maar dan…hoe opgeruimd is het mind? Hoe gehecht ben je aan gewoonten en denkpatronen die niet meer voor je werken? Komen jou waarden nog wel overeen met wie je echt bent? Hoe dicht sta je bij je ware Zelf? Gun jezelf de ruimte om je prachtige unieke en ware zelf te zijn. Uit je individualiteit, laat zien wie je bent, je bent prachtig, je bent het waard, je mag jezelf zijn, helemaal 100 % jezelf.

 

Droom groot en geef jezelf toestemming om ‘outside the box’ te denken. Wat is het wat jij echt wilt? Hoe ziet jou ideale leven er uit?

Waterman helpt je om je dromen in plannen om te zetten en ook daadwerkelijk actie te ondernemen op die plannen. Je kan plannen wat je wilt maar als je er niets mee doet gebeurt er natuurlijk niets. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en hoewel de maan je een duwtje in de juist richting geeft en de energie je ondersteunt je moet zelf toch echt aan de slag. Wees dapper en ga staan voor wat je echt wilt, heb vertrouwen in jou eigen unieke visie.

 

Imbolc

 

Met imbolc word het allereerste prille begin van de lente zichtbaar. Hoewel februari vaak één van de koudste en guurste maanden is, kun je als je goed kijkt de eerste beginselen van de lente zien. Zoals ik in het begin al zei komen de eerst sneeuwvlokjes en krokussen voorzichtig uit de grond en beginnen de bomen al knop te vormen. Ook worden rond deze tijd de eerst lammetjes geboren. Daar komt ook de naam imbolc vandaan, het betekend ‘in de buik’ dat zijn niet alleen de lammetjes in de buik van hun moeder maar ook de natuur die in de buik van moeder aarde rustig afwacht tot het tijd is om te gaan bloeien. Hoewel we er vaak onbewust van zijn, zijn we diep verbonden met de natuur en haar ritmes. Welke zaadjes heb jij figuurlijk gepland? Welke dromen en plannen ga je verzorgen en voeden zodat ze tot volle bloei kunnen komen in de toekomst? Zoals je ziet sluit de nieuwe maan hier schitterend op aan.

 

Journallen

 

Pak je journal, note book of gewoon een stuk papier, laat de vragen op je inwerken en begin te schrijven. Gewoon ongecensureerd schrijven, alles wat in je opkomt mag je opschrijven. Denk er niet te veel over na en laat het gewoon gebeuren.

  • Waar hou ik aan vast wat me niet meer dient? Kan ik dat laten gaan?

Vaak houden we onnodig vast aan gewoontes en patronen; zowel in ons dagelijks leven als in onze mind, die niet meer werken. Kijk of je helder kunt krijgen welke dat zijn, schrijf het op en schrijf er ook bij waarom die gewoonte of dat denkpatroon je niet meer dient. Vraag jezelf dan of je die gewoonte kan laten gaan, ja? Goodies! Nee? Ook niet erg, soms is het nog niet de tijd, je bent je er nu bewust van dan is een mega stap, dat loslaten komt uiteindelijk wel.

 

  • Durf je te dromen? Durf je groots te dromen?

Say what? Dromen dat kan toch iedereen zou je misschien denken. Echter kan het best lastig zijn om jezelf toe te staan om te bedenken hoe je wilt dat je leven er uit ziet, wat je nog allemaal wilt doen. Best eng ook. Als je er achter komt dat dat best lastig is voor je, vraag jezelf dan af waarom dat lastig is. Wat houd je tegen.

 

  • Schrijf op hoe jou ideale leven eruit ziet.

Gewoon gaan schrijven, niets is te gek alles mag. Dit is jou droom, jou visie. Schrijf op hoe het er uit ziet, wat je doet, hoe je je voelt. Ga los! Laat de creativiteit stromen! Durf!

 

  • Wat van wat je net hebt opgeschreven wil je omzetten in een plan?

Als je nu leest wat je net hebt opgeschreven, waarvan denk je ‘dit voelt goed om nu te gaan doen’ of ‘dit of dat aspect in mijn leven wil ik gaan veranderen’. Schrijf het op en maak een plan. Hoe ga je dat doen? Wat heb je nodig? Hoe veel tijd heb je er voor nodig? Wees niet te streng voor jezelf terwijl je dit doet, gun jezelf de tijd zodat je je plan ook daadwerkelijk kunt gaan uitvoeren.

 

Dat was het weer mooie mensen! Deze nieuwe maan in waterman vol hoop en inspiratie, vol nieuwe mogelijkheden. Een nieuw begin, een frisse start. Geniet van deze periode en gun jezelf de tijd voor jezelf om helder te krijgen welke zaadjes je wilt gaan planten.

 

Blessed be!