De nieuwe maan in Leeuw gaat gepaard met een gedeeltelijke zonsverduistering. De maan schuift gedeeltelijk voor de zon en zorgt voor een schaduw. Daarnaast staan er maar liefst 6 planeten retrograde -het lijkt alsof ze achteruit gaan, je kunt dit vergelijken met twee treinen die elkaar passeren. Op het moment dat ze passeren lijkt het alsof je stil staat of zelfs achter uit gaat-. Een retrograde zorgt ervoor dat de kwaliteiten van die planeet meer naar binnen gericht worden, wat ons de mogelijkheid geeft om te reflecteren op die onderdelen van je leven. Nieuwe maan, gedeeltelijke zonsverduistering, 6 planeten retrograde, al met al een periode om even te stoppen met rennen en tijd te nemen om te reflecteren en bij jezelf te raden te gaan. Verder op ga ik hier verder op in met suggesties voor journal vragen zodat je weer een stukje dichter bij jezelf komt.

 

But, first things first. De nieuwe maan in Leeuw. En alle die planeten met hun gekke retrogrades. En natuurlijk het einde van eclipse season met een gedeeltelijke zonsverduistering. Okay, dat is best wel een hele hoop wat er tegelijkertijd gebeurd. Ik ga het voor je in stukjes opbreken zodat het wat duidelijker en overzichtelijker wordt.

 

Nieuwe maan in Leeuw met gedeeltelijke zonsverduistering

 

Leeuw is een vuurteken, vol enthousiasme, vrolijkheid, ambitie en wilskracht, maar vooral ook een heel groot hart. Als mens zijn we geprogrammeerd voor connectie, en de drang om geaccepteerd en geliefd te zijn leidt ons soms weg van wie we werkelijk zijn. Deze nieuwe maan gaat om liefde voor je Zelf, respect voor je Zelf en vertrouwen in je Zelf. Het gaat om weer die connectie met jezelf te maken. Opgeslokt door alle verplichtingen en verwachtingen van ons dagelijks leven verliezen we die connectie soms uit het oog. Maar weet je, die omleidingen geven je alleen maar meer inzicht over jezelf. Iedere keer wordt het gemakkelijker om weer terug in je eigen kracht te stappen. Iedere keer ontdek je weer meer over jezelf en waarom je de dingen doet zoals je doet. Prachtig toch? Zonder downs zijn er ook geen ups en zelfs -hoe tegenstrijdig dit ook mag klinken- zonder twijfel is er ook geen zekerheid. Door twijfel ga je je dingen afvragen, je gaat reflecteren en uit eindelijk ben je zekerder dat je op het juiste pad zit, of je past je route aan waardoor je uiteindelijk toch weer op dat juiste pad terecht komt.

 

Hoewel met alle astrologische gebeurtenissen op dit moment de energie wat meer naar binnen is gekeerd, is de nieuwe maan in Leeuw het moment om je leven te vieren. Spreek af met vrienden, heb quality time met je lover, doe iets creatiefs, maak iets, verwen jezelf en geniet van het leven.

 

Een verduistering wordt veroorzaakt doordat -in dit geval- de maan een schaduw veroorzaakt op de zon. Het licht word even uitgezet en onze schaduw wordt zichtbaar. Iets waar we gewoonlijk voor weg lopen en soms rennen. Oei…die schaduw, dat is toch echt een deel van onszelf die we liever niet zien. Maar juist in simpelweg zitten met die schaduw, accepteren voor wat die is, brengt ons zoveel kracht. Kijk of je kunt zitten met je schaduw, kijk of je kunt ontdekken waarom je die schaduw wilt wegstoppen, kijk of je kunt ontdekken waar die schaduw vandaan komt en kijk wat je kunt leren van jou schaduw kant. Jezelf accepteren gaat alleen als je jezelf volledig accepteert. Zowel het licht als de schaduw. Beide maken jou jou. Beide zijn onderdeel van jou. De één is niet slechter dan de ander. Wanneer je je schaduwkant volledig accepteert gebeurt er zo iets prachtigs. Je komt in je eigen kracht te staan. You own who you are. Je laat je dan niet meer uit het veld slaan door dingen die om je heen gebeuren, maar je blijft in jezelf geloven.

 

De gedeeltelijke zonsverduistering van deze nieuwe maan is de laatst van dit verduisteringen seizoen; de eerste was tijdens de gedeeltelijke zonsverduistering tijdens de nieuwe maan van 12 juli, de tweede de maansverduistering tijdsens de volle maan op 27 juli (hebben jullie haar kunnen zien? Het is zo’n ongelovelijk prachtig schouwspel! Bij mij was het helaas bewolk). De zonsverduistering in Leeuw laat ons zien waar we onszelf dwarsbomen. Verdedigingsmechanisme die ooit misschien behulpzaam zijn, maar je nu tegenhouden om tot je volle potentie te komen worden duidelijk. Je kan je bewust worden van overtuigingen die je kleiner houden dan je daadwerkelijk bent. Deze laatste verduistering sluit een periode van grote veranderingen, groei en transformatie af en brengt nieuwe mogelijkheden, nieuwe inzichten en een nieuw begin. Waar jij gelukkig van wordt, het doel van jou leven is een stuk duidelijker geworden en nu is een goede tijd om dit te gaan manifesteren in de wereld. It’s your time to shine!

 

Retrogrades

 

Een retrograde is een prachtige periode om te ontdekken wat er verborgen ligt in die diepte. De kwaliteiten van de planeet worden meer naar binnen gericht waardoor beperkende patronen zichtbaar worden, dingen die misschien een andere insteek nodig hebben duidelijk worden. Kortom het is een prachtige tijd vol persoonlijke ontwikkeling.

 

Mercurius, retrograde van 26 juli tot 19 augustus

Dit is misschien wel de meest beruchte retrograde van allemaal. Technologie en communicatie lopen allemaal niet zo soepel en eigenlijk is het niet zo slim om tijdens de Mercurius retrograde iets nieuws te beginnen. Maar wist je dat het juist een hele goede periode is om lopende projecten af te ronden? Daarnaast wordt je aangemoedigd om op nieuwe manieren creatief te zijn. Mercurius retrograde brengt de aandacht naar binnen, naar gedachten, gevoelens en emoties die je diep hebt weggestopt. Je wordt je bewust van patronen die je tegenhouden die er onbewust zijn ingeslopen.

 

Mars, retrograde van 26 juni tot 27 augustus

Mars retrograde heeft niet zo’n grote impact door de lange periode dat hij retrograde loopt. Onder deze energie gaan we over ons verleden en reflecteren we op welke handelingen ons hebben tegen gehouden en welke ons juist hebben geholpen.

 

Saturnus, retrograde van 18 april tot 6 september

Doordat Saturnus bijna een half jaar retrograde loopt hebben we rustig de tijd gehad om aan de energieën te wennen. Saturnus retrograde brengt onze aandacht naar waar we verantwoordelijkheid voor willen nemen in ons leven maar meer nog in jezelf en laat zien waar we duidelijkere grenzen moeten zetten. Deze retrograde geeft je het duwtje in de rug om de verantwoording te nemen om het leven te creëren wat je wilt.

 

Pluto, retrograde van 22 april tot 2 oktober

Pluto retrograde gaat om macht en controle, je wordt je bewust van invloeden in jou leven die te veel macht en controle over je hebben, maar ook die dingen -of mensen- waar jij zelf te veel macht en controle over hebt komen aan het licht. Dit is de kans om de macht en controle terug te brengen naar jezelf.

 

Neptunes, retrograde van 18 juni tot 25 november

Neptunes retrograde gaat over spiritualiteit, comfortabel worden met je eigen spiritualiteit, nieuwe inzichten en ideeën en wellicht ook wat verwarring. Op het moment dat deze planeet weer direct staat komt er meestal een hoop helderheid op het gebied van jou spiritualiteit.

 

Uranus, retrograde van 7 augustus tot 6 januari 2019

Uranus retrograde vraagt je om met een frisse blik naar je leven te kijken, alles wat niet je tegen houdt er uit te gooien en gewoon te beginnen met wat je wilt doen. Kom je angsten onder ogen en verander wat niet meer werkt. It’s time to get real.

 

Nieuwe maan orakel reading

 

Deze nieuwe maan is een prachtige periode vol inzichten, ontdekkingen en vreugde. Gedachte patronen worden steeds duidelijker en je krijgt steeds meer inzicht over jezelf. Wie je bent, waarom je doet wat je doet, waarop je soms op een bepaalde manier reageert en welke richting je op wilt met je leven. Weet dat niets onmogelijk is. Alles wat je wilt ligt binnen je bereik, het enige wat je nodig hebt is de bereidheid om ervoor te werken. En dat betekend niet alleen aan jou doel of droom maar ook aan jezelf. Een nieuw begin, een hernieuwde versie van jezelf. Iets nieuws is vaak nog teer en kwetsbaar, koester het, heb het lief. Wees vriendelijk en liefdevol voor jezelf. Jij hebt de regie over je eigen leven. Jij bent de auteur van jou verhaal. Wat kies je?

Decks:

 • Gaia orakel
 • De wijsheid van de drakenfeeën

 

Journallen

 

Pak je journal, note book of gewoon een stuk papier, laat de vragen op je inwerken en begin te schrijven. Gewoon ongecensureerd schrijven, alles wat in je opkomt mag je opschrijven. Denk er niet te veel over na en laat het gewoon gebeuren.

 

 • Ben ik afgededwaald van wie ik werkelijk ben? Ja? Op welke manier?
 • Schrijf tenminste 3 dingen op waarom je van jezelf houd.
 • Wat maakt mij gelukkig? Waardoor vergeet ik de tijd en alles om mij heen?
 • Met welke overtuigingen houd ik mezelf klein?
 • Welke diep weggestopte gedachten, emoties en gevoelens zijn er de afgelopen periode boven gekomen en wilde ik eigenlijk weer wegstoppen? (Mercurius retrograde)
 • Welke handelingen hebben mij verder geholpen op mijn pad? (Mars retrograde)
 • Op welk onderdeel van mij zelf of mijn leven moet ik verantwoording nemen? (Saturnus retrograde)
 • Op welke vlakken heb ik mijn macht en controle weggegeven? (Pluto retrograde)
 • Schrijf eventuele inzichten die je op spiritueel gebied heb gehad op. (Neptunes retrograde)
 • Welke angsten kan ik los laten? (Uranus retrograde)

 

Geniet van deze prachtige periode mooi mens!

 

Blessed be!