September brengt de nieuwe maan in het aarde teken Maagd, de zorg-er maar ook de perfectionist.

 

Maagd organiseert, categoriseert, Maagd wilt begrijpen, wilt leren, wilt het goed doen. Maagd streeft naar perfectie, maar daarmee wordt de lat zo hoog gelegd dat het niet haalbaar is.

 

Maagd is een healer en een teken dat heel zorgzaam is, als ze die zorgzaamheid maar eens voor zich zelf zou gebruiken in plaats van alleen maar te geven.

 

Deze Nieuwe Maan vraagt je om de aandacht naar binnen te brengen en om bij jezelf na te gaan hoe je je energie gebruikt. Stort je je volledig op een project? Ben je continu aan het geven aan anderen? Welke kant stromen je gedachten op? Neem je wel echt de tijd voor jezelf?

 

Het leven is altijd een balans tussen hoogte punten en diepte punten, maar hoe meer je leert om bij jezelf te blijven hoe soepeler je door de gebeurtenissen heen beweegt, als een kosmische dans. We dragen vaak zoveel ballast uit het verleden mee, zoveel pijn en teleurstelling, dat het een anker wordt die ons tegenhoud om verder te zeilen op ons levenspad. De kunst is om te accepteren wat was, wat is en wat gaat komen. Als je kunt accepteren zoals het is, kun je los laten, zodat je weer vrijer kunt bewegen, weer diep kunt ademen en de rust in jezelf vind.

 

Emoties kunnen hoog oplopen tijdens deze maan, oude herinneringen komen weer naar boven drijven, deze maan is heftig. Zie het als een herfst storm. De wind en de regen zorgen ervoor dat alles in de natuur wat niet meer nodig is, wordt weggeblazen. Het is een grote innerlijke reiniging. Stel je eens voor hoeveel lichter je zult zijn als je alles wat jou tegenhoud kunt los laten, stel je voor de ruimte die er komt, stel je voor wat een mogelijkheden die ruimte bied.

 

Art: Daria Hlazatova