De maan van augustus wordt de maan van het weerlicht genoemd. Als je kijkt naar de natuur deze tijd is deze naam niet zo vreemd. Zo aan het eind van de zomer komt de koelere lucht het land binnen drijven die botst met de warme lucht van de zomer en veroorzaakt onweer. Bliksem werd vroeger in de oude tijden gezien als hemel vuur, vuur dat van de goden afkwam en werd geassocieerd met inzicht.

 

Maan van het Weerlicht

 

Om te ontdekken waarom een volle maan een bepaalde naam heeft hoeven we alleen maar naar de natuur om ons heen te kijken. Nu is deze behoorlijk voor de hand liggend, met de overgang van het warme zomer weer wat geleidelijk begint te veranderen in het koelere, en soms stormachtige weer van de herfst. Waar we ons misschien minder van bewust zijn is dat deze volle maan midden in de oogst periode valt. Vroeger werd tijdens deze volle maan dan ook een groot oogstfeest gevierd. We waren ons toen veel meer bewust van de ritmen van de natuur, simpel weg omdat we er afhankelijk van waren. Nu kunnen we op ieder moment gewoon naar de supermarkt en kopen wat we willen, zelfs als het buiten het seizoen is. Door die connectie die de mensen vroeger met de natuur hadden waren ze zich ook veel meer bewust wat voor een invloed dat op hunzelf had. En zo staat deze maan symbool voor de oogst in onszelf. Hoe we gegroeid en ontwikkeld zijn, wat we allemaal geleerd hebben en wat we daar van kunnen oogsten. Welke inzichten heb je allemaal gehad? Wat voor een kennis over je zelf heb je allemaal opgedaan?

 

We bewegen ons nu van het licht naar het donker. De langste dag ligt achter ons en langzaam maar zeker worden de dagen korter. Zoals de natuur van het licht naar het donker beweegt, bewegen we ons ook rustig aan van meer naar de buiten wereld gericht naar ons innerlijke. Misschien merk je zelf dat in de lente je meer energie krijgt, dat het in de zomer op zijn piek zit, in de herfst begint je energie wat af te nemen en in de winter heb je misschien veel meer behoefte aan alleen tijd. Hoe meer je in harmonie komt met de ritmen van de natuur, de grote cycli van de seizoenen, maar ook de kleinere cycli van de maan, hoe meer je ook in harmonie komt met jezelf. Deze volle maan luid de periode in van stukje bij beetje meer naar binnen keren, leren je eigen grenzen te respecteren, om alle lessen die je geleerd heb toe te gaan passen -als je dat nog niet deed-.

 

Energie van de maan

 

Na alle verduisteringen van de afgelopen maanden, met best wel intensieve volle en nieuwe manen, brengt deze volle maan die in het waterteken Vissen staat, een zucht van verlichting.

 

Afgelopen maanden stonden in het teken van transformatie en persoonlijke groei. Het was intens, het was chaotisch, maar weet dat uit de chaos orde ontstaat. Alles wat afgelopen maanden naar boven is komen drijven heeft je inzichten gegeven. Nu is het de tijd om daar de vruchten van te plukken.

 

Vissen is een teken dat sensitief is, gevoelig en kwetsbaar. Het is een teken dat diep in verbinding staat met onze gevoelens en emoties. Onze pijn heeft een doel, onze pijn laat ons zien wat er veranderd moet worden. Onze pijn maakt ons duidelijk waar we moeten groeien. Oude patronen die te krap zijn geworden kunnen nu los gelaten worden. Onze pijn laat ons zien waar we van ons ware pad zijn afgedwaald. Omarm je pijn als iets moois, als iets wat je kan leiden in de goede richting, als iets wat je helpt om te groeien naar de persoon die je werkelijk bent. Laat de emoties en gevoelens die de volle maan in Vissen naar boven laat drijven toe, laat je mee nemen door de stroming in plaats van er tegen in te zwemmen. Je zal merken als je mee gaat in de stroom, niet alleen van je emoties, maar in het algemeen van je leven, dat die stroming je in de juiste richting stuurt. De stroming volgt jou levenspad. Brengt jou naar waar je moet zijn. Als je op jou pad zit doet het Universum er alles aan om je te helpen. Stroomt het ergens niet lekker? Neem dan eens de tijd om te bekijken waarom het niet lekker stroomt, misschien ben je een beetje afgedwaald van jezelf.

 

Er zit een enorme kracht in je emoties en gevoelens. Er zit een enorme kracht in ze erkennen en accepteren voor wat ze zijn. Er zit een enorme kracht in kwetsbaarheid. In jezelf onder ogen durven te nemen. In de consequenties te dragen van jou acties. In volledig accepteren wie je bent. Er ligt een enorme kracht in jou. Nu is de tijd dat je die mag ontdekken en ervaren. Nu is de tijd dat je die mag gaan toe-eigenen. Neem alles wat je geleerd hebt, alle inzichten die je hebt opgedaan en volg het pad van jou hart. Leef je eigen legende. Leef je droom.

 

Journallen

 

Pak je journal, note book of gewoon een stuk papier, laat de vragen op je inwerken en begin te schrijven. Gewoon ongecensureerd schrijven, alles wat in je opkomt mag je opschrijven. Denk er niet te veel over na en laat het gewoon gebeuren.

 

  • De volle maan is een tijd van los laten. Door los te laten maak je ruimte, ruimte voor nieuwe dingen, ruimte voor gezondere patronen, ruimte voor het leven van jou dromen. Ga bij jezelf na wat je allemaal los kunt laten. Heb je misschien bepaalde gedachten die je beperken? Zijn er bepaalde patronen die niet meer voor je werken? Hou je misschien vast aan bepaalde ervaringen? Is er iemand die je kunt vergeven? Vergeet hierbij ook jezelf niet, vaak zijn we het strengst naar onszelf. Neem goed de tijd om hier bij stil te staan, laat alles op het papier stromen wat je kunt los laten.

 

  • Wat is jou innerlijke oogst? Welke inzichten hebben de afgelopen maanden jou gebracht?

 

  • Schrijf op waar je allemaal dankbaar voor bent. Zelf schrijf ik dagelijks aan het einde van de dag op waar ik allemaal dankbaar voor ben en waarom ik daar dankbaar voor ben. Het is een practice die ik iedereen kan aanraden en die vele voordelen heeft. Je gaat je meer focussen op de mooie dingen in het leven, je wordt je bewuster van jezelf en waar jij gelukkig van wordt, en je voelt je simpel weg gelukkiger.

 

Blessed be!