Home-made Muesli Bar

geplaatst in: Foodblog | 0

 

Zelf gemaakte muesli repen

Je kan muesli repen natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar het is super makkelijk om ze zelf te maken! De voordelen daarvan zijn, dat je precies weet wat er in zit (geen E-nummers) en je kan zelf bepalen, wat je er in doet. Dit was voor mij de eerste keer, dat ik muesli repen gemaakt heb. Op de een of andere manier dacht ik, dat het heel ingewikkeld zou zijn. Niet dus, het is nog geen kwartiertje werk. Nu ga ik het recept nog verder perfectioneren, maar ik wilde met jullie alvast de basis delen. Mijn ovenschaal was te groot, of ik had te weinig ingrediënten, het is maar net hoe je het bekijkt. Daardoor zijn de repen vrij dun geworden. Ongeveer een halve centimeter, hierdoor vallen ze iets sneller uit elkaar.

Benodigdheden

  • Kleine ovenschaal
  • Meng kom
  • Klein steelpannetje
  • Bakpapier
  • Iets zwaars om in je ovenschaal te zetten, of bakbonen

Ingrediënten

  • 200 g Muesli (in de supermarkt kun je diversen soorten vinden, kies wat jij het lekkerst vindt)
  • 150 g Noten (voor dit recept heb ik een combinatie van Macadamia, Pecan en Cashew noten genomen)
  • 6 eetlepels honing

Bereiding

Doe de muesli in de mengkom, hak de noten grof en doe die erbij. Bekleed dan de ovenschaal met het bakpapier. Hierdoor kan je de repen er gemakkelijk uithalen en snijden. Zet dan de honing in het kleine steelpannetje op een laag vuur, laat de honing helemaal vloeibaar worden. Giet vervolgens de honing door de muesli en de noten en meng alles goed door elkaar heen, zodat alles een plakkerig laagje heeft. Doe het mengsel in een ovenschaal en druk het aan met een lepel, leg er dan een vel bakpapier overheen en zet er iets zwaars op. Door er iets zwaars op te zetten wordt het mengsel goed samen geperst, waardoor je repen steviger worden. Zet het op een droge plek weg en laat het een paar uur afkoelen. Als alles goed is afgekoeld, kan je de muesli plak er voorzichtig uithalen en op een snijplank leggen. Ik heb het bakpapier aan de onderkant er gewoon op laten zitten, je hebt dan minder risico dat alles van te voren al helemaal uit elkaar valt. Snij het in repen en je kunt verantwoord gaan smullen! De repen kunnen ongeveer 10 dagen buiten de koeling in een afgesloten bakje bewaard blijven.

 

 

 

 

 

 

Veel plezier en geniet van je zelfgemaakte gezonde muesli repen!