Geroosterde Rode Paprika met Griekse rijst

geplaatst in: Foodblog | 0

Geroosterde Rode Paprika met Griekse rijst

Kijk, ik ben ook maar gewoon een mens, met leuke en soms iets minder leuke eigenschappen. Maar dat maakt me toch tot wie ik ben: een vrij chaotisch, behoorlijk blij type, dat ook nog wel eens explosief kan uitpakken.
Zo’n chaoot kan nog wel eens wat vergeten, of iets dubbel doen. Zo kan ik sommige dingen gewoon écht niet kopen! Bijvoorbeeld boterhamzakjes, of bakpapier. Dat kost me werkelijk weken, voordat het me lukt om dat in mijn mandje te gooien. Niet omdat ik het niet wil, nee…het zit gewoon niet in mijn systeem.
Op diezelfde manier heb ik ook vaak de neiging om dingen eindeloos te kopen, zoals avocado’s, cacciatore, basmatirijst, paprika en lente-uitjes. Daar héb ik dan ook vaak een láding van staan!

En dan krijg je leuke nieuwe recepten! Een fijne rijstsalade met een klein gesneden cacciatore bijvoorbeeld, of een verraderlijk verslavende sandwich met avocado, oude kaas en lente uitjes of dit ultieme recept!:

Geroosterde Rode Paprika met Griekse rijst

Ingredienten:
4 rode paprika’s
500g gehakt
250g basmatirijst
potje ontpitte donkere olijven
2 rode uien
4 teentjes knoflook
flinke hand verse gehakte oregano
versgemalen zwarte peper
zout
olijfolie

How to:
Snij de bovenkant van de paprika er af en verwjider de zaadjes. Rooster de paprika’s inclusief de bovenkant met steel, onder de grill, aan alle kanten donker tot zwart. Kook ondertussen de rijst. Pel het zwarte velletje er af en zet de paprika’s even aan de kant.
Kruid het gehakt met veel knoflook en zwarte peper en bak het rul in een heel ruime koekenpan. Snijd ondertussen 1 ui in heel dunne ringen. De andere ui mag heel fijn gesnipperd worden. Als het gehakt mooi los is, bak je de gekookte rijst nog even mee. Helemaal aan het eind roer je de gehakte ui en oregano er nog door. Pak 4 mooie borden en schep op ieder bord een flinke lepel van de Griekse rijst, vul de geroosterde paprika’s met de rijst en zet op ieder bord 1 paprika midden in de rijst en verdeel er de uienringen overheen, zet de bovenkant van de paprika’s schuin op de gevulde paprika en genieten maar!