Frittata

geplaatst in: Foodblog | 0

 

Frittata

Dit is een heerlijk recept voor op een drukke doordeweekse avond. Je hebt er niet veel voor nodig, het is snel, makkelijk en erg lekker! Een Frittata komt van oorsprong uit Italië. Eigenlijk is het recept ontstaan vanuit armoede en werden de restjes van de vorige dag gebruikt. Maar zoals veel heerlijke recepten uit Italië, is dit een klassieker geworden. Je kan er eindeloos mee variëren. Voor dit recept heb ik gekozen voor Italiaanse wokgroenten.

Benodigdheden

  • Een koekenpan met een metalen handvat, zodat deze de oven in kan.
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 750 g Italiaanse wokgroenten
  • 8 eieren
  • 50 ml melk
  • +/- 100 g ricotta
  • Rozemarijn, Tijm (vers of gedroogd)
  • Peper & Zout
  • Peccerino

Aan de slag!

Verwarm allereerst de oven alvast voor op 150 graden. Als je een grill functie op de oven hebt, zet je hem daarop, zo niet dan werkt hete lucht net zo goed. Klop de eieren, melk en ricotta los in een kom, voeg kruiden naar eigen smaak toe. Zet ondertussen de koekenpan op het vuur en bak de wokgroenten ongeveer 5 minuutjes. Draai het vuur laag en voeg het eimengsel toe, doe een deksel op de pan en laat ongeveer 8 tot 10 minuten stollen. Rasp wat peccerino over de bovenkant. Dit is een extraatje, omdat het simpelweg gewoon lekker is. Zet de koekenpan dan (zonder deksel) nog 5 tot 10 minuten in de oven, zodat de binnenkant goed stolt en de bovenkant mooi goudbruin is.

Het is erg lastig om de tijden voor het bakken aan te geven, omdat ieder fornuis en oven net weer anders reageert. Houd daarom het gerecht in de gaten en pas de tijden aan waar nodig.

Serveer tip: Erg lekker met een frisse salade. Ik heb er een salade met avocado, tomaatjes en lente-ui bij gedaan. Gewoon aangemaakt met een beetje olijfolie en peper en zout.

Buon appetito!