Nieuwe Maan in Ram

 

Zei iemand nieuw begin? Frisse start? Want hier is hij dan. Deze nieuwe maan brengt een kick start met zich mee. Ben je het najagen van je dromen aan het uitstellen? Is het tijd voor een nieuwe fase in je leven? Misschien merk je al een tijdje dat je eerst voor jezelf moet kiezen? Dit is het moment. Ik voel de potentie, de mogelijkheden en de wilskracht om me heen en in mijn lijf, voel jij het ook?

 

Okay er spelen op dit moment meerdere dingen op astrologisch gebied. Laten we beginnen bij Mercurius die weer direct loopt. Vanaf 22 maart liep Mercurius retrograde, wat betekend dat het lijkt alsof hij achteruit gaat waardoor alle dingen waar Mercurius normaal een positieve invloed op heeft nu zeg maar niet zo soepel lopen. Dat is vrij mild uitgedrukt. Mercurius wordt de boodschapper genoemd en gaat onder andere over communicatie, technologie, kennis, het denken en het intellect. Meer technische problemen? Dingen die vast lopen? Afspraken die niet doorgaan of verzet worden? Druk in je hoofd? Je overweldigd voelen? Yup dat was Mercurius in retrograde. Nu Mercurius weer normaal loopt zullen ook al die aspecten van je leven weer wat soepeler verlopen. Grote kans dat je een inzicht krijgt over dingen waar je de afgelopen 3 weken mee struggle-de (ja ik vind dat dat een woord is), iets wat zich buiten je bewustzijn bevond komt nu in het licht. Iets waardoor je hoe je je leven leidt, hoe je er in staat, een nieuwe boost geeft. Wees eerlijk naar jezelf, maar echt radicaal eerlijk, hoe is jou relatie ten opzichte van het leven? Weet dat je altijd de keuze kunt maken om een gelukkiger leven te leiden, wanneer dan ook.

 

Dan de nieuwe maan, ze is echt prachtig, okay ik vind de maan altijd prachtig maar deze heeft net iets extra’s. De nieuwe maan is altijd het begin van een nieuwe cyclus, alleen deze nieuwe maan heeft net dat beetje extra, waardoor ze nog specialer is, nog krachtiger. De maan en de zon staan in het wilskrachtige vuurteken Ram. Ram is het eerste teken op de dierenriem, het begin van een nieuwe cyclus. Het wordt ook wel het astrologische nieuwe jaar genoemd.

 

We hebben dus een 3 dubbele frisse start. Dat Mercurius weer normaal loopt is voor mij persoonlijk ook altijd weer een frisse start, plus nu de nieuwe maan, plus dat de zon en maan in Ram staan. Wauw, wat wil je nog meer?! Als je zat te wachten op een teken of op een goed moment om te beginnen, is dit het.

 

What to do

 

Wees dapper, durf de stap te nemen. Misschien ben je aan het uitstellen omdat je er nog niet klaar voor bent, omdat je nog meer moet leren, omdat je het gevoel hebt dat je het niet waard bent. Welke reden je ook hebt als je blijft uitstellen zal je nooit bereiken wat je diep in je hart wilt. Wees dapper, neem de eerste stap. Uiteindelijk is het behalen van je doel de optel som van talloze kleine stapjes die je hebt genomen. Begin klein maar neem de volgende stap. Wees dapper. Het is nu de tijd om actie te nemen. Het kan helpen om een plan te maken voor de komende 12 maanden, maak ook ruimte in dat plan om te reflecteren per maand, hoe is het gegaan, waar liep je tegen aan, wat heb je bereikt?

 

Zet jezelf op de eerste plaats. Misschien voelt het egoïstisch om eerst voor jezelf te kiezen, maar geloof me dat is het echt niet. Als jij alleen maar aan het geven bent, ander helpen, jezelf weg cijferen, dan is je glas snel leeg en als je glas leeg is blijft er niets meer over om weg te geven. Zet jezelf op de eerste plaats, zorg ervoor dat je je glas bij blijft vullen zodat hij vol blijft. Vergeet ondertussen ook niet om lol te maken, dingen te doen simpel weg omdat ze leuk zijn, omdat je er van geniet.

 

Maan orakel reading

 

Heb lol, maak plezier, vertrouw op het pad dat zich voor je ontvouwd. Zet je spirituele, mentale en fysieke welzijn op de eerste plek. Als je lekker in je vel zit omdat je goed voor jezelf zorgt zal het verwezenlijken van je dromen gemakkelijker gaan. Begrijp me niet verkeerd, jou unieke pad volgen is vaak een pad wat nog niet bewandeld is en zal dus niet altijd gemakkelijk zijn. Maar het is het waard, o, zo waard. Luister naar je intuïtie, laat je leiden door je intuïtie en je weet wat je moet doen. En zelfs de obstakels die je onderweg eventueel kunt tegenkomen horen bij jou pad, ze maken dingen duidelijker, zetten je op de juiste weg en maken je sterker. Vind jou kracht, vind wat jou motiveert, waar jij echt intens gelukkig van wordt en volg dat, vol overgave. Alles wat je nodig hebt bezit je al, alle kennis heb je bewust of onbewust al in je, wat je niet weet leer je onderweg. Je zult er nooit helemaal klaar voor zijn als je denkt aan alles wat je nog niet kunt. Maar als je vertrouwd op wat je wel kunt en op dat je zal leren wat je nog niet weet, en open staat om te leren, te ervaren, fouten te maken. Dan merk je dat het verlangen om te beginnen steeds groter wordt, vertrouw op dat verlangen en loop jou eigen unieke pad.

 

Decks:

  • Fluiteringen van de natuur
  • De boodschappers van Gaia

 

Journallen

 

Pak je journal, note book of gewoon een stuk papier, laat de vragen op je inwerken en begin te schrijven. Gewoon ongecensureerd schrijven, alles wat in je opkomt mag je opschrijven. Denk er niet te veel over na en laat het gewoon gebeuren.

 

  • Zet ik mijzelf op de eerste plek? Zorg ik goed voor mezelf, neem ik de tijd voor mezelf, doe ik de dingen waar ik gelukkig en blij van wordt?
  • Leidt ik op dit moment het leven wat ik wil leiden? Waar ben ik blij mee, wat kan er veranderd worden?
  • Wat is mijn grootste droom? Schrijf het helemaal in detail uit. Wil ik dat die droom uitkomt? Nee, helemaal goed, geniet van het dromen. Ja? Maak een plan, hoe kan jij jou droom werkelijkheid laten worden, welke stappen moet je zetten, wat heb je nodig?

 

Blessed be!