Hoewel de nieuwe maan normaal een tijd is van naar binnen keren, rust en reflectie voelde deze nieuwe maan eerder als een volle maan. Onrust, levendig dromen, veel willen doen. Dat komt door de invloed van Uranus. Uranus staat recht tegen over de maan in Weegschaal.

Uranus is de rebel, Uranus is shockend, is revolutionair en zorgt er voor dat je wakker wordt. Deze planeet schud ons net zolang door elkaar tot dat we onze beperkingen en problemen onder ogen zien. Uranus geeft je niet de tijd om alles te overdenken. Uranus duwt ons uit het nest en de enige manier om je probleem op te lossen is te doen. Actie. Nu.

Weegschaal daarentegen is een heel zacht teken, het is het teken van eerlijkheid en gerechtigheid. Weegschaal kijk naar beide kanten van het verhaal, wilt alles tot op de bodem uitzoeken. Weegschaal zoekt naar balans en evenwicht, daarin wilt ze onze schaduwzijde nog wel eens vergeten. Het is veel makkelijker om te doen alsof die er niet is dan hem onder ogen te zien en er actief mee aan de slag te gaan.

Maar ja, dat laat Uranus niet toe. Dus je kunt je voorstellen dat de energie van deze nieuwe maan best heftig is. Voordat we balans en harmonie kunnen creeeren zullen we eerst moeten erkennen dat we uit balans zijn. Laat de chaos toe in je leven, je hebt de chaos nodig om orde te kunnen scheppen. Erken je schaduwzijde. Al je emoties, gevoelens en gedachten mogen er zijn. Alles wat je wegstopt en ontkent hou je bij je, hoe langer je het onderdrukt hoe meer het de tijd krijgt om te broeien, te stoven, te gaan zweren. Laat het er zijn, ook dat hoort bij je, hoort bij het leven. Het is een spel tussen licht en donker en dat zal het altijd zijn.

Deze nieuwe maan helpt je naar balans en harmonie in je leven, maar om daar te komen zal je eerst door de chaos moeten. Stop wat er naar boven komt niet meer weg maar erken het en dans er mee. Dans door alle ups en downs, dans door licht en schaduw, dans door voor,- en tegenspoed. Het leven is een prachtige dans van dualiteit.