Volle maan meditatie 

De volle maan is altijd een krachtige periode. Het is een periode waarin creativiteit hoog is, veel nieuwe ideeën opborrelen. Het is een tijd, waarin we de intenties, die we gezet hebben tijdens de nieuwe maan tot realisatie kunnen brengen. Doordat de energie zo hoog is, is dit een fijne periode om te mediteren. De meditatie tijdens de volle maan is Sjamanistisch georiënteerd en daardoor wat intenser. Tijdens de meditatie neem ik je mee op reis in het huidige thema van de volle maan, door middel van geleide meditatie, drum, ratel en muziek.

 

Nieuwe maan meditatie 

Nieuwe maan is een tijd van naar binnen keren, reflecteren op de afgelopen periode, los laten wat niet meer nodig is en ook een tijd van nieuwe intenties zetten. De nieuwe maan heeft een hele zachte en vriendelijke energie. Tijdens de nieuwe maan meditatie gaan we eerst in meditatie, waarin je uitgenodigd wordt om te reflecteren op de afgelopen periode, los te laten wat je niet meer nodig hebt en te ontdekken wat je nieuwe intenties zijn. Na afloop van de meditatie is er een ritueel om de nieuwe intenties meer kracht bij te zetten.

 

Reis door de chakra’s 

In deze workshop zullen we een reis door de chakra’s maken. Beginnende bij de Muladhara chakra (je eerste chakra) werken we ons de weg omhoog. Per chakra gaan we bekijken, wat de eigenschappen zijn van de chakra en wat de chakra blokkeert. Per chakra doen we yoga houdingen, die de betreffende chakra activeert en krijg je nog meer tips aangereikt om de chakra’s te activeren. Het is een workshop over de basis kennis van de chakra’s, de 7 grote energie punten in ons lichaam, waaraan heel veel valt te koppelen van fysiek tot emotioneel en geestelijk.

 

Yama en Niyama

Yama en Niyama zijn de eerste 2 stappen van het achtvoudige pad van de Yoga. Yama en Niyama zijn normen en waarden, die een Yogi in acht neemt. De Yama’s gaan over hoe we met de anderen en de wereld om ons heen omgaan, ze leren ons positieve idealen en principes. De Niyama’s gaan over hoe we onszelf behandelen. Ze leren ons hoe we op een positieve manier ons zelf kunnen behandelen. In de workshop leer je wat de Yama’s en Niyama’s zijn, hoe je ze kunt toepassen op de mat tijdens de fysieke yoga beoefening en je leert hoe ze van toepassing zijn in het dagelijks leven.

 

Sound of Silence 

In de Sound of Silence workshop voeren we yoga houdingen uit onder begeleiding van een aantal instrumenten,  zoals klankschalen, drums, ratels, etc. De klank van deze instrumenten geeft een bepaalde trilling af. Die trilling ressoneert op een bepaald niveau met je lichaam. Deze workshop laat je met je aandacht helemaal naar binnen keren en zo weer het contact met jezelf vinden. Door alle klanken, de yoga houdingen en de stilte word je helemaal ontspannen en leer je los te laten, wat niet meer nodig is. In deze workshop komen lichaam en geest helemaal tot rust.

 

Basis houdingen tot in detail 

In deze workshops nemen we een aantal basis houdingen en die gaan we tot in detail uitwerken. Je leert hoe de houding anatomisch correct uitgevoerd moet worden. Ieder lichaam is immers anders, dus er is ook niet echt een standaard manier om een houding uit te voeren. Daarnaast gaan we kijken naar wat de betekenis, de achtergrond van de houding is en wat voor een uitwerking die op je heeft, zowel fysiek als mentaal en emotioneel.

 

Intuïtief tekenen

 Met de workshop intuïtief tekenen ga je een tekening maken die helend voor jou werkt. De workshop begint met een geleide meditatie waarin we gaan kijken welke kleuren en vormen er voor jou helend werken. Welke je een goed gevoel geven. Vervolgens ga je na de meditatie jouw persoonlijke kracht tekening maken. Door muziek en een rustgevende sfeer wordt er voor gezorgd, dat je tijdens het tekenen in die meditatieve staat blijft, zodat je echt van uit je gevoel, je intuïtie kunt tekenen.